PlasticsEurope partnerem konkursu 2013 MEP Awards

Stowarzyszenie PlasticsEurope było głównym partnerem konkursu 2013 MEP Awards, organizowanego przez The Parliament Magazine w Brukseli, w którym posłowie Parlamentu Europejskiego zostali uhonorowani w uznaniu szczególnej pracy i zaangażowania w komisjach parlamentarnych. Ceremonia wręczenia nagród odbyła się 25 czerwca w Brukseli.

Wśród 18 posłów PE nagrodzonych w dziewiątej edycji konkursu znalazło się czterech parlamentarzystów z Polski: Róża Thun, Danuta Hübner, Jerzy Buzek i Filip Kaczmarek. Jerzy Buzek odebrał statuetkę w kategorii "Energia” za zaangażowanie w europejską debatę energetyczną, natomiast Róża Thun została nagrodzona w kategorii "Rynek Wewnętrzny i Ochrona Konsumentów”, za pracę nad poprawą bezpieczeństwa i wygody użytkowania handlu elektronicznego. W kategorii „Rozwój regionalny” nagrodą uhonorowana została Danuta Hübner, natomiast Filip Kaczmarek otrzymał nagrodę w kategorii „Rozwój”.

Europejski przemysł tworzyw sztucznych reprezentowany przez stowarzyszenie PlasticsEurope szczególnie docenia wysiłki i zaangażowanie posłów Parlamentu Europejskiego w zapewnienie bezpieczeństwa i konkurencyjności naszego kontynentu. Wilfried Haensel, Dyrektor Wykonawczy PlasticsEurope powiedział podczas ceremonii wręczania nagród "Wybitne osiągnięcia i zaangażowanie docenione podczas dzisiejszej gali mają ogromne znaczenie dla mieszkańców Europy, ich dobrobytu i bezpieczeństwa zarówno teraz jak i w przyszłości. Jest to szczególnie ważne w sytuacji kryzysu, w jakim obecnie znajduje się Europa”.

Więcej informacji: http://www.mepawards.eu/

• Pasy bezpieczeństwa z wytrzymałych włókien poliamidowych lub poliestrowych
  • przyczyniają się do zmniejszenia liczby ofiar wypadków bardziej niż inne środki bezpieczeństwa